Öppet i påsk

I ett utskick som vi trycker upp och som går ut i lådorna i närområdet i morgon skriver Vegar: Efter många år på resandefot så är nu cirkeln sluten, på det stället där jag hade ett av mina bästa barndomsminnen, på Gotland. I mitt bagage tar jag med mig erfarenhet från Belgien, London, USA och inte minst vingården i Toscana. Jag har arbetat som kock, odlat vin och byggt upp hotell. I samarbete med Karin så hoppas jag att min kunskap och erfarenheter ska resultera i goda måltider och spännande kulturella upplevelser, ja rätt och slätt ett gott Stelorminne.

Ni kommer att få läsa mer av Vegar här på bloggen, dock på norska:) Trots vissa språkförbistringar (jag vet nu att det inte passar sig att dricka bärs i baren, inte bör jag som arbetsgivare heller be en norrman pula runt och lära känna stället) har vi en samsyn på hur Stelor ska utvecklas. Vegar kommer in med en fantastisk energi och har redan grävt trädgårdsland, räfsat löv, spånat på menyn inför sommaren och tillagat delikatesser som kommer att säljas i butiken i sommar.

I går var vi ute och plockade ramslök, överväldigad av mängden ramslök vi hittade i skogen plockade han flera kassar med det gröna guldet. Medan jag stånkandes lyckades få ihop några få blad på på botten av min kasse med en stor mage ivägen.

Till påsk så tar Vegar emot er i restaurangen och jag är säker på att ramslöken finns med i menyn som serveras.

En fast påskmeny serveras från skärtorsdagen till påskafton på lördagen. Vi öppnar klockan 17.00 varje kväll. På långfredagen har vi baren öppen och bjuder på tilltugg från klockan 20.00 och Vegar spelar senare under kvällen sina vinylskivor.

På påskdagen, alltså söndagen, så serveras Stelors första söndagsmiddag. Vegar har drivit liknande hotell och restaurang i Sognefjorden i Norge och vingården Caiano i Toscana. Där serverade han varje söndag en härlig söndagsmiddag. Denna tradition tar han med sig till Stelor och Västergarn. Vi hoppas att detta kommer att bli en trevlig tradition för oss familjer i närområdet som får chansen att ses över en bit mat. Middagarna kostar 165kr/ person och serveras mellan 14.00-18.00 varje Söndag.

Boka bord 0498-24 51 55 eller 0737-483550

 

 

 

 

Categories: Bygden, restaurang västergarn, Västergarn | Lämna en kommentar

Post navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com. Adventure Journal-temat.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: