Syrénsaft

I veckan har jag gjort saft på våra syréner.

syrén

20 Klasar lila bondsyrén

1 kg socker

1 l vatten

30 g citronsyra

2 limefrukter

Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar. Koka upp vatten och socker, rör ner citronsyran. Skiva limen och lägg i sockerlagen. Häll över det varma vattnet över blommorna, lägg på ett lock och ställ kallt i 3-5 dagar.

About these ads
Syrénsaft

En reaktion på ”Syrénsaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s