Kom igång med fågelskådning!

Stelor ligger mitt i ett fågelmecka. Jag har gått oräkneliga varv runt Paviken och förundrats över alla vackra, konstiga och majestätiska fåglar. Lyssnat till deras sång men inte lyckats tyda deras läten och jag kan inte särskilja dem från varandra. Dessa saker är Jim Sundberg specialist på. Han är en hängiven och skicklig ornitolog och kommer under flera tillfällen att dela med sig av sin kunskap till oss.

Under våren erbjuds 2 möjligheter att lära sig fågelskådningens grunder vid Paviken. Första tillfället är en fågelvandring 19 maj och andra en nybörjarkurs i fågelskådning 10-12 juni med bas på Hotel Stelor.

Den 19:e Maj skådar vi först fåglar tillsammans och sedan njuter vi av en härlig frukost i Stelors restaurang. Kostnaden är 250 kr.

Nybörjarkursen 10-12 juni inleds med ett teoripass och genomgång kvällstid. Kursen fortsätter sedan i fält förmiddagarna den 11:e och 12:e. Pris fågelkursen 950 kr inklusive en kvällsfika och två frukostar. Övernattning och middag går att boka separat.

Under perioden maj till juni kommer alla tropikflyttande fåglar till Gotland.  Vi kommer att se både häckande fåglar och de som är på flyttning. Inga förkunskaper krävs.

 

Anmälan gör ni till mig på karin@stelor.se eller tel. 0707-960128

Ta med kikare, stövlar och varma kläder!

Om ni vill ha mer specifik information som gäller fågelkunskaper så ring gärna Jim Sundberg 0703263508

Varmt välkomna!

About these ads
Kom igång med fågelskådning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s