Hotel Stelor – i hjärtat av ett fågelparadis

Jim Sundberg kommer tillsammans med oss på Stelor att möjliggöra för turister att uppleva det unika fågellivet kring Paviken och Kronholmen med guidade fågelskådningsturer.

Västergarn är ett eldorado för fågelskådare. Området har ett rikt utbud av miljöer från havsstrand till den näringsrika slättsjön Paviken. I skogsområdena runt Västergarn finns flera arter hackspettar (woodpeckers) inkluderande spillkråka (black woodpecker). Paviken är en av Sveriges bättre fågelsjöar med stort antal häckande arter. Bland annat förekommer sveriges samtliga arter simänder (dabbling ducks). På försommarkvällen kan du höra en fin konsert från näktergalar (thrush nightingales), rördrom (bittern), sumphöns (rails) och sångare (warblers) av många arter. I maj och juni ses svarttärna (black tern) och dvärgmås (little gull) regelbundet. Strax väster om Västergarns samhälle ligger Kronholmens golfbana och Skansudd. Skansudd är en perfekt observationsplats för det sjöfågelsträck (sea bird migration) som passerar vår och höst på rimligt avstånd mellan land och Utholmen. På Utholmen häckar gäss (gees), vadare (waders), samt skräntärna (caspian tern), måsar och trutar i stora mängder. Ofta ses rovfåglar (raptors) som havsörn (white tailed eagle) och pilgrimsfalk (peregrine) jaga.

Detta fågelutbud vill vi såklart att flera ska få uppleva!

Jim är aktiv och passionerad ornitolog sedan i slutet av 70-talet. Han har lett resor inom Sverige och utomlands. Regelbudet guidar han grupper på Gotland. Under några år genomförde han ett antal studiecirklar med temat  Fågelskådning från början. Inventering av häckfåglar på Gotland och vinterfågelräkningar är årliga återkommande aktiviteter för Jim. Sjöfågelsträck, vadare och rovfåglar hör till Jims specialintressen.

jimme_stor

About these ads
Hotel Stelor – i hjärtat av ett fågelparadis

3 reaktioner på ”Hotel Stelor – i hjärtat av ett fågelparadis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s