En härligt farlig illusion

Vi är inne på andra året och ett ljusår från det kaos som präglade fjolårets sommar. Jag gillar skarpt att vi har börjat ta ett visst kommando över verksamheten och att vi kan njuta av den fantastiska plats som Stelor är. Vi är även väldigt glada över all uppmärksamhet som vi fått i tidningar världen över. Livsstilsmagasin, mattidningar och resereportage.  Det är överväldigande och vi är smickrade och otroligt stolta. Det är helt fantastiskt att vi når ut till människor över hela världen och att fler än vi gillar Stelor.

Med en liten inblick i mediavärlden har nya upptäckter gjorts. Jag är inte någon stor magasinkonsument till vardags och jag har tidigare inte gjort någon större reflektion över utbudet av olika livsstilsmagasin.  Men i och med uppmärksamheten som Stelor har fått under det gångna året så har jag läst flera olika magasin. Jag blir förskräckt över illusionen om andras lycka som pumpas ut i alla dessa olika artiklar. Alla tidningar ger en bild av en härligt bekymmersfri vardag med vackra hus, välkammade barn och välansade gräsmattor, hemmasnickrade altaner, kärleksfulla relationer och hembakatbröd. Ljussättningen är alltid perfekt, hemmen vitmålade och alla är lyckliga. En orealistisk fasad, byggd av ouppnåeliga ideal. Härlig inspiration skulle många hävda, orimliga livskrav kan man också säga.

I den tidningsidyll som visas från Stelor så regnar det aldrig. Ljussättningen är alltid perfekt och jag ler alltid fromt, inte hysteriskt skrattandes, bara fromt leende. Björn, min man, ser kärleksfullt på mig samtidigt som han tar en tugga av det nybakade brödet som jag bakat på morgonen. Han skrattar till när han tänker på hur lycklig han är som sitter på sin egenhändigt snickrade veranda, med en genuint gotländskt drejad kaffekopp i handen.  Kaffet är nymalt i den nya kaffemalen från en dyr leverantör som självklart bara kan beställas, då den inte säljs i butik. Hundarna ligger nedanför våra fötter, trötta men glada efter morgonens springrunda. Vårt hem är perfekt inrett, en blandning av dyra märkesmöbler, resefynd från någon av våra många resor och något galet bra loppisköp. Det är välstädat och i kylen står den hemlagade saften på kylning. I högtalarna spelas en perfekt balanserad spellista som jag och min man har satt ihop tillsammans, vi har nämligen perfekt synkad musiksmak.

Jag vågar nog påstå att livsstilsmagasinen är långt mer farliga när det gäller att bygga skeva ideal än både HM-reklamen och catwalken i Paris…

About these ads
En härligt farlig illusion

8 reaktioner på ”En härligt farlig illusion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s