Färgflax

Jag börjar bli lite renoverings nördig, vill hitta och använda gamla nyanser på färg som tidigare varit i huset, hitta likadana lister som vi hittat bakom någon masonitvägg osv. De förra ägarna satte in en ny trappa när de flyttade in på Stelor i början på 70-talet. Självklart var trappan målad i riktig 70-tals-murr-brunt.

Gamla trappan
Gamla trappan

Den var på väg att gå sönder och var tvungna att byta ut den. Jag var väldigt orolig över färgen som jag hade valt till den nya trappan. Den är grön på ovansidan och vit under. Jag var rädd att den skulle se allt för modern ut i det gamla huset. Men, när vi plockade ner den gamla trappan så hittade vi färgrester från den trappan som suttit där innan 70-talstrappan kom på plats. Till min stora häpnad och förtjusning var den färgen identisk med den gröna nyans som trappan idag är målad i. Vilka odds är det på den?!

Nya trappan
Nya trappan

I veckan så har den nya trappan kommit på plats. Det är Jasmine Smedberg som driver Djupbrunns snickeri som har byggt den.  Den är byggd och ihop satt i Hejde och skulle lirkas in och upp på översta våningen i ett stycke utan att tas isär, inte ett helt lätt uppdrag. Efter 40 minuters vridande och vändande så kom trappan på plats. Vi är verkligen nöjda!

About these ads
Färgflax

2 reaktioner på ”Färgflax

  1. Congratulations on the opening of your new Hotel. It looks very nice!

    we hope to bring you some business on our next trip to Gotland

    All our best and Good Luck!

    Dane & Lisa Pitarresi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s