Köket på G

Nu börjar även restaurangen växa fram. I helgen byggdes de båda ladorna ihop och man kisar med ögonen så kan man nästan föreställa sig hur det kommer se ut när det är klart!

The Stelor Kitchen
The Stelor Kitchen

Den stora glasporten är beställd och i dag kommer Fredrik för att mäta upp köket som ska fyllas av spisar och kylar. Till helgen ska vi slipa golvet i matsalen och förhoppningsvis har vi då även ett tak på mellanbygget. Jag har hittat fantastiska lampor i Danmark som jag ska beställa i veckan. De ska hänga i restaurangen över baren och vid den fina lädersoffan som ska stå längst ner i hörnet av matsalen. Utemöblerna kom för några dagar sedan, det blir vita trämöbler som känns riktigt sommriga. Till helgen hoppas jag att Elina hjälper mig att hitta bord till matsalen, vi ska hitta både stora och små bord i olika former.  I veckan ska vi också försöka bestämma oss för vilket porslin vi ska ha och så ska vi börja skissa på hur baren ska se ut.

Nästa vecka ska vi på Spendrups sortimentsprovning och Cava-kurs, det ska bli roligt. Detta är verkligen en ny värld och det finns oändligt mycket för oss att lära. Jag har även bokat uppskrivningstid för alkoholtillståndet, det är lite som att ta körkort. Jag ska kunna allt från hur mycket alkohol ett standardglas innehåller till hur jag ska hantera onyktra gäster. Här är det dock bara ett teoriprov, så jag behöver inte vara nervös för någon uppkörning i baren.

Restaurangen kommer att bli en oas och jag ska kisa med ögonen hela veckan för att få känna lite av den schysta atmosfär som kommer att infinna sig där när vi slår upp portarna och stället fylls av gäster. Vi längtar efter att få servera vår första bookmaker toast med en kall Wisby Pils.

About these ads
Köket på G

En reaktion på ”Köket på G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s