Fyra nyanser av vitt

Snart är det Maj och vi längtar efter att få ta emot våra första gäster! I går var vi över 13 personer som arbetade på Stelor. Trädgården röjdes, grenar eldades, takstolar restes, lister sattes upp, väggar spacklades, tak målades, vinden isolerades och så valde vi färg till väggarna. Tapeterna till 4 rum är bestämda och hemkomna. Ett rum kommer att målas i en orginalfärg som hittats på väggarna bakom lager av olika tapeter. En av minisviterna ska målas vit. Jag trodde att vitt är vitt och tyckte att jag fick en enkelt uppgift när målaren gav mig uppdraget att bestämma vilken vit nyans vi ska ha på dessa väggar. En enkelt uppgift trodde jag tills jag möttes av hundratals olika nyanser av vitt i färghandeln. Jag bestämde mig tillslut för fjäder-vitt, en varm ton som skulle göra sig bra med mycket ljusinsläpp. Men besluten stannade inte med detta. Ska det vara matt, halvmatt, blank eller helblank färg? Jag har lärt mig att vitt är inte bara vitt, precis som eskimåerna har 100 ord för snö så har färghandlarna minst hundra ord för vitt.

Det är fantastiskt roligt att rummen börjar ta form och ytskiktet kommer upp på väggarna. Det som funnits i våra huvuden sedan oktober börjar ta form. Det har varit en lång väntan medan rör har dragits, väggar satts upp, dränering grävts och isolering lagts i golv och väggar. Med alla människor som bygger, slipar och målar så går det snabbt framåt nu. Min mormor är här och hjälper till på backen med bullbak, matlagning och städning av huset. Mamma och Stefan röjer i trädgården, river i huset och kör skyttetrafik till återvinningen och pappa Curt håller koll på allt från sprinklersystem och värmeanläggningar till beställning av toaletter. Vi har siktet inställt på 1 Maj och hoppas att alla fogar ska ha torkat tills dess.

Anna och Björn på bygget
Anna och Björn på bygget

Hemsidan har varit uppe i drygt två veckor och vi har fått fantastisk respons. Redan efter någon timma efter att vi hade lagt upp sidan så kom vår första externa bokning. Sidan är ännu under konstruktion men på det stora hela färdig. Det är Björn och Andreas som tillsammans byggt sidan. Anna Sundström har tagit alla fantastiska foton. Vi är väldigt nöjda med sidan. För er som missat den så kan ni ta en titt här.

På agendan idag står porslinsletande, beställa bord till restaurangen, bestämma oss för bokningssystem, plugga på alkohollagen, hälsa på lammungarna, elda i trädgården, pilla med hemsidan och hänga med Tyra, Sara och Elsa. Det kommer bli en bra dag!

Lunch
Lunch
Fyra nyanser av vitt

3 reaktioner på ”Fyra nyanser av vitt

  1. Lotta skriver:

    Beställa bord till restaurangen, sa du? Jag tycker ni är värda det med bäst utsikt och snyggast servitris.
    Eftersom ni känner kocken kan ni nog få rabatt på notan.
    Varm kram //Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s