Rolig återkoppling efter uppmärksamhet i lokalpressen

Igår prydde jag och Björn framsidan av Gotlands Tidningar med en stor bild på oss där vi ser mycket fokuserade ut. Det är bra med uppmärksamhet och jag tycker att det var en välskriven artikel som lyckades förmedla vad Hotel Stelor kommer att leverera om några veckor. Det som är synd är att artikeln var exklusiv för pappersexemplaret och kan således inte skådas här på nätet.

Idag fick vi ett mycket intressant mail av en man som besökt Stelor på 50-talet. Lars Olov delade med sig av sina sommar minnen på Pensionat Sjövik som Hotel Stelor då hette. Vi blev väldigt glada då varje pusselbit till att förstå husets historia är fantastiskt att få ta del av. Här nedan kan ni läsa brevet.

Hej, i går läste jag om er i GT och vill bara önska lycka till. Efter en stunds läsning förstod jag att jag hade bott i ert hus några härliga somrar på 1950-talet, på Pensionat Sjövik, som det hette då. Ägare var en kapten Jakobsson, servitör och allmän hjälpreda var en finsk kille som hette Kalevi.

Det fanns en restaurang med god mat i glasverandan framför huvudingången och på kvällarna umgicks pensionatsgästerna i environgerna. Jag var 11-12 år då och brukade spela bluffstopp om pengar med jovialiske direktör Plantin från Malmö, uppfinnare av de sagolika plantstiften som man kunde fästa slingrande krukväxter på väggar med. Han dränkte in min ostyriga grabbfrisyr i fett hårvatten för att jag, som han sa, ”såg ut som kattapiss i håret”.

Vi badade hela dagarna på den långa udden med fyren längst ut. Golfbanan fanns inte än, men det fanns en fiskebåt som körde  turister till Stora Karlsö. Den åkte vi med en gång när det var nästan kuling. Det var en oförglömlig upplevelse, båten gungade häftigt, alla skrek och kräktes.

Till Visby fick man åka buss, på grusväg tror jag det var. Där fick man en glasspinne som då kostade 35 öre.

About these ads
Rolig återkoppling efter uppmärksamhet i lokalpressen

3 reaktioner på ”Rolig återkoppling efter uppmärksamhet i lokalpressen

 1. Maja skriver:

  Så fantastiskt att få detta brev, fint av honom att dela med sig till er och imponerande hur mycket han minns. Häftigt hur mycket historia som finns i väggarna på Stelor, om de ändå kunde prata..! Jag tyckte det va jätte synd att inte artikeln kom in på nätet, va inne å letade flera gånger.. ni får spara den tills jag kommer över!

 2. Maud skriver:

  Hej igen!
  Vad fint att lokalpressen uppmärksammar er!Ser fram emot att läsa den när Björn sänt tidningen och ska dela med mig på jobbet och i släkten!! Jag jobbar på en skola där det finns ungefär 50 personal och nästan alla vet om Stelor nu. Jag är stolt över er och era visioner och framåtanda!!

  Brevet var rörande och minner om en svunnen värld. Tänk att glassen kostade så lite!!

  Skulle gärna vilja ta reda på mera om Stelors historia. Har Västergarn någon hembygdsförening?

 3. Lotta skriver:

  Tänk att få hänga med jovialiske direktör Platin i environgerna! Ger många poäng i Alfapet, om inte annat. Gillar’n. Lars Olov, alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s