Jag tar sänglampan, tack!

Nu börjar rummen på Hotel Stelor att växa fram både visuellt i våra huvuden men även rent fysiskt med riktiga väggar och golv, en härlig känsla! Första plan består, som ni kan se på planlösningen i tidigare blogginlägg, av en entré och en lounge. I loungen har snickarna tagit fram de tjocka, gamla stenväggarna från 1700-talet. Rummet kommer att möbleras med tunga möbler i läder framför den stora braskaminen.

Loungen
Loungen
Loungen
Loungen

Varje rum blir unikt i både storlek och uttryck. Vi har två minisviter med fönster i tre väderstreck och härliga kakelugnar. De andra 4 rummen är stora dubbelrum. Även några av dessa har kakelugnar. De olika rummen kommer att inredas med skilda karaktärer och rummen har fått olika arbetsnamn för att vi lättare ska kunna kommunicera vad vi vill uppnå för känsla både till snickarna, målarna och till antikbutiken som kommer att leverera en stor del av inredningen till rummen. Vi har Cowboyrummet, Mozartrummet, Vetenskapsrummet, Strindbergsrummet, New York-loftet och Stora salen.

Dessa namn är bara arbetsnamn för att vi ska veta vilken känsla rummen kommer att få. Rummen kommer att vara numrerade precis som på många andra hotell. Detta då rummen kommer att ändra karaktär under veckorna, månaderna och åren som går. Alla inventarier på Stelor kommer nämligen att vara till salu. Antikt Storatorget är en relativt nystartad antikbutik i Visby som vi har inlett ett samarbete med. De kommer att leverera antika möbler till de olika rummen och allt kommer att vara möjligt att köpa med sig hem. På det sättet kommer gästerna kunna bekanta sig en längre tid vid föremålen och hotellets inredning blir mycket dynamisk. Vi gillar idén om att varje gäst kan ta med sig en del av Stelor hem till sig och även idén om att rummen ständigt utvecklas och ändrar karaktär.

Lite av inventarierna som redan införskaffats
Lite av inventarierna som redan införskaffats
About these ads
Jag tar sänglampan, tack!

5 reaktioner på ”Jag tar sänglampan, tack!

  1. Ulrika Marking skriver:

    Det låter så himla härligt!! Är säker på att detta kommer att gå alldeles lysande. Jag längtar efter att komma över och se det hela så småningom… Kram!

  2. Anki Schandl skriver:

    Ni och Elin har verkligen känsla för ”feeling”:)
    Hotel Stelor kommer att locka till sig intressanta, spännande gäster och framför allt medvetna gäster.
    Absolut mitt val på ” Västkusten” :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s