I historiens bojor

Jag har just genomskådat mig själv. Jag är en produkt av mina föräldrar. Även om jag tycker att jag är en självständig och vuxen individ som tar egna beslut så är det så.

Jag har precis packat för helgens skidresa. En väska med varma ytterkläder, en annan väska med underställ och tandborste, och så, och det är här det kommer, en väska med papper som jag ska sortera och läsa på lediga stunder. Den bara stod där, packad och klar, en klassisk papperspackning.

Jag och mina syskon har växt upp med vår pappas enorma tilltro till sin självdisciplin och en enorm tidsoptimism. Vi skrattade alltid hjärtligt åt hans papperspackning som innehöll 3 veckors olästa DI, kundbrev, möjliga och omöjliga investeringsprojekt, bokföringen för minst tre idrottsklubbar, ett nummer av Vetenskapens värld som inköptes några månader tidigare men som ännu inte blivit läst. Allt detta skulle läsas, bokföras och sorteras på båtresan eller när han fick en stund över senare på semestern.

Jag vet inte när det hände, men nu har jag packat min första sortera/läsa/slänga papperspackning som jag ska läsa på lediga stunder på semestern. Semestern består den här gången av tre dagar i Sälen, inklusive resan. Jag undrar om jag har tänkt att det är i sittliften som jag kommer att få tid till att skriva ett egenkontrollprogram till restaurangen eller om det är på after-skin mellan låtarna som jag ska rita in var avloppet till köket ska dras, eller om det är medan korven grillas som jag ska läsa igenom länsstyrelsens anvisningar för glesbygdsstöd? Jag ska åka upp till Sälen och fråga pappa vad man ska göra med den här papperspackningen jag har vid mina fötter.

About these ads
I historiens bojor

7 reaktioner på ”I historiens bojor

 1. Maja skriver:

  haha, klockrent.. ni är lika som bär ibland.. Men om man ska brås på någon är ju våra föräldrar ganska bra att göra de på..=)

 2. Maud Milton skriver:

  Lycka till på skidresan! Jag tycker du ska njuta av ledigheten. Önskar jag hade en hundradel av din energi! Jag kör mer på Ferdinandstuket!!

  Kram!

 3. Berit skriver:

  Visste inte att det var ett släktdrag!
  Bra med förklaringar – varför man släpar kassar med oläst/ogjort material på båten!
  Berit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s