Planlösning

Det var ett tag sen vi bloggade senast nu. Januari har bara flugit förbi och nu börjar det verkligen kännas att det drar ihop sig. Det är bara 3 månader tills vi skall öppna och det är smärtsamt mycket som skall hinnas med innan dess. Det gäller att avgränsa sig och bryta ner den oändliga listan i greppbara uppgifter för att inte bli helt galen.

En sak som ju är hyfsat väsentlig är att rummen blir klara i tid. Jag tänkte försöka måla upp en bild av hur det kommer att se ut rent planlösningsmässigt och ge en kort beskrivning av de 6 rummen och de övriga utrymmena.

Bottenplanet kommer som ni kan se inte att innehålla några rum. Här kommer det ett finnas en rymlig lounge där de gamla massiva stenväggarna är synliga. Här kan gästerna varva ned efter en dags aktiviteter med ett glas whisky eller en öl. Här kommer man också att sitta och jobba eller kanske bara sitta och stirra in den sprakande elden i öppna spisen. Som ni ser så finnas det inte någon reception i huset. Den kommer att finnas ute i restaurangen (mer om restaurangen i ett senare inlägg).

Plan 1 inhyser 3 dubbelrum. Rummen helt olika, både till storlek och inredning (inredningen ser ni ju inte nu men iallafall). Salen (rum 1) har blivit ett jättestort rum med utsikt åt 3 väderstreck. I rummet finns en stor kakelugn som är helt fungerande. Det kommer att finnas plats att både jobba och koppla av. Både det gamla taket och det gamla trägolvet bevarade. Rummet är ett av två rum som vi valt att kalla minisviter. Rummet kan förses med en extra säng vilket gör att man enkelt kan bo 3 stycken tillsammans. Rum 2 har utsikt ned mot trädgården och är ett av två rum som har en toalett med fönster. Rum 3 har också det gamla trägolvet bevarat och har utsikt mot parken på framsidan. Här finns också en kakelugn som dock inte är i bruk (ännu).

plan 2 finns det ytterliggare 3 dubbelrum. Rum 4 är den andra minisviten och har en vidunderlig utsikt ner över trädgården och bort mot Paviken. Också här finns det plats för både jobb och avkoppling och möjlighet till att ställa in en extra säng. En värmande kamin håller rummet varmt kalla vinterkvällar (golvvärmen hjälper iofs också till). Rum 5 har liksom sin norra granne en fantastisk utsikt över trädgården. Här finns ett gammalt skurgolv och en stor fönsternisch som är perfekt för läsning och kontemplation. Slutligen har vi rum 6, en personlig favorit som andas en påtaglig hemtrevnad på något sätt. Också här är det gamla trägolvet bevarat, det finns en nätt liten kakelugn (som dock ej ännu fungerar) och utsikt söderut över det gamla bulhuset. Det är här vi har det andra badrummet med fönster. Det fönstret sitter i taket och släpper in ljus på dagen och blottlägger natthimlen under de mörka timmarna.

Innan någon annan påpekar det – ja, jag inser att jag lyckas låta som ett sämre plagiat av ett DN Bostad reportage (här finns f.ö en guldklimp) men det är svårt (visade det sig) att beskriva rum och inredning utan att låta provocerande pompös. Försök själva så får ni se.

Planlösningarna stämmer i stort sett överens med verkligheten. Det finns några skillnader (givetvis bara till det bättre ;-)) men de ger en god överblick av hur det kommer att bli. Men det bästa är ju ändå givetvis att se det i verkligheten. Det är bara att komma ut och hälsa på!

About these ads
Planlösning

3 reaktioner på ”Planlösning

 1. Maja skriver:

  Det är alltid härligt att läsa bloggen, jonas säger varje gång när vi läser att du borde skriva en bok, du skriver himla bra! =)

 2. Maud Milton skriver:

  Inspirerande läsning om rummen måste jag säga!

  Utanför högsäsong kanske jag kan bo där en blåsig helg i höst? Jag gillar nämligen blåsiga Gotland! Jag ser rummen framför mig men måste kunna se det i verkligheten i sommar. Jag hjälper gärna till i sommar men måste då bo någonstans.

  Jag tycker både du Björn och karin skriver oerhört bra. En bok om Stelor blir det väl?

  Jag funderar på att skriva en barnbok om Stelor men måste se stället och insupa atmosfären först.

  Kram Maud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s