Mat på restaurangen

Dan före dopparedan kom Anders Falkemo ut till oss på Stelor i egenskap av köksexpert. Anders jobbar tillsammans med mig på Donnergymnasiet. Innan Anders blev lärare på Donner så har han jobbat på många spännande restauranger och han har även drivit baren Schenholms (ett ställe där jag har druckit mycket vin och lärt mig dra halsbloss med Maja och Zara)

Anders gav värdefulla tips på hur vi ska bygga köket för att det ska bli så funktionellt som möjligt. Men framför allt diskuterade vi Stelors meny. Vi fick fantastiska idéer och menyn börjar faktiskt ta form. Vi vill ha en enkel och opretentiös meny som ska vara mättande och av god kvallté. Konceptet kommer at bli mat på bröd. Första rätten som är spikad är en  bookmakertoast, en stek serverad på riktigt gott bröd från Thomas Lerbergs bageri med pommes och en god sallad.

Bookmaker toast
Bookmaker toast

Ni kommer att få läsa mer om menyförslagen om några veckor när vi har hunnit slipa lite mer på idéerna. Kom gärna med förslag!

About these ads
Mat på restaurangen

5 reaktioner på ”Mat på restaurangen

  1. Hasse skriver:

    Det låter väldigt gott! Det går ju även att göra matvåfflor som man lägger det göttiga på. Kanske istället för den klassiska räkmackan, kan man ha en räkvåffla?

  2. Josefin skriver:

    Ceasarsallad har man ju brödkrutonger till. I love en riktigt god ceasarsallad! Bookmakertoast låter gott också, viktigt att ni får till goda pommes :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s