Drömmar och visioner

Förra veckan föreläste jag om entreprenörskap på framtidsdagen på Donnergymnasiet. Jag presenterade Stelors affärsidé, våra drömmar och våra mål. Jag berättade även om hur det kom sig att vi köpte gården och hur hotellplanerna en gång började gro. Det är nyttigt att tvingas sätta ord på planerna.

Jag tror inte att vi har satt ord på planerna och visionerna här på bloggen, så här kommer en liten sammanfattning av alla tankar:

Vår vision är att Stelor ska bli en internationell mötesplats. Gården ligger på historisk mark där det bland annat finns en vikingahamn begravd. Vi vill återskapa denna mötesplats som under vikingatiden var en av Sveriges viktigaste handelsplatser. Ett internationellt handelscenter där både lokala handelsvaror och globala tankar byts.

Västergarn har ett bra rykte både bland bofasta och turister, golfbanan rankas som Sveriges 7:e bästa och under sommarhalvåret bor det ca. 2000 pers i denna lilla socken. Vi vill skapa en naturlig samlingsplats för de personer som vill njuta av Västergarn på ett eller annat sätt.

Detta vill vi göra genom vår restaurang: maten ska vara enkel och vara av god kvalité. Det ska serveras både frukost, lunch och middag och där emellan ska man kunna fika eller ta ett glas vin eller en öl. Konceptet när det gäller hotellet kommer även det att kretsa kring möten mellan människor.  Ett hemtrevligt och unikt boende med möjlighet till kommunikation både med andra gäster och med omvärlden genom mycket gemensamma mötesplatser (lounge och trädgård) och med snabb och fri uppkoppling. Tanken med både restaurangen och hotellet är att vi ska ha öppet året om.

Vi hoppas på att kunna locka små och medelstora företag till konferenser, en viktig del av vår vision om att människor ska mötas.

Vi vill även knyta fler lokala företag till platsen. Vi har redan inlett ett samarbete med flera små företag. Bland annat en antikbutik i Visby, de kommer förhoppningsvis att möblera upp alla rum på hotellet och i matsalen. Det innebär att alla saker kommer att vara möjliga att köpa med sig hem. Vi får möjlighet att bygga upp spännande miljöer medan Kalle och Sanna får sina saker exponerade i sin rätta miljö.

Saker som ännu ligger på dröm och visions planet är en saluhall och en butik. Vi har även kontakt med ett utbildningsföretag för tyskar som vill lära sig svenska.

About these ads
Drömmar och visioner

5 reaktioner på ”Drömmar och visioner

 1. Maud Milton skriver:

  Vad underbart att få läsa om era visioner! Skulle behövas i skoölvärlden också! Nu ska jag sätta mig ner och sätta ord på mina visioner om den skola jag vill ha!

  Maud

 2. Ingemar Boström skriver:

  Hej
  Ser fram emot öppnandet av denna spännande plats.
  Hoppas det blir ett lyft för underbara Västergarn.
  Kommer gärna in på en kall öl.
  Lycka till o god jul
  Ingemar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s