Företagardagen på Gotland

Praise the lord
Foto (CC): bighornplateau1

I torsdags var både jag och Björn på Wisby Strand och besökte Företagardagen. Som vanligt när svenskt näringsliv bjuder till fest så infinner sig något som närmast kan liknas vid en uppsluppen frikyrklig stämning. Ni vet, lite så där märkligt som det lätt blir när en grupp samlas för att dunka rygg och låta sig inspireras av sina egna. Gotländskt näringslivs starke man Pigge Werkelin talade tillsammans med Tommy Ivarsson om att man gör bäst i att lämna dom brända popcorn på botten av påsen och att det bara är man själv som sätter gränser (inget tal om socialt arv eller ekonomiska förutsättningar här inte). Björn missade tyvärr denna spirituellt uppskruvade inledning av dagen eftersom han hade möte med elektrikern och Geab.

Förnimmelsen av halleluja i korridorerna till trots så var det ett antal riktigt bra föreläsare på plats. Jag blev inspirerad av flera av dom, bland annat av konstnären Mikael Genberg, som berättade om hur han skall lyckas ta sin konst ända ut i rymden. En energisk och engagerande man med härligt galna projekt.

Efter lunchen gick jag på ”talk club” med Navid Modiri. Han är en kille som definitivt har många projekt igång samtidigt. Några av dem kan man läsa om på hans blogg 365 saker du kan göra. Han har nu startat företaget me&do där han jobbar med att på olika sätt inspirera andra människor. ”Talk club”-sessionen som jag var på bestod i att vi pratade i grupper om förutbestämda ämnen en viss given tidsperiod. Ett format som födde riktigt intressanta resonemang om bland annat kreativitet.

Sist på agendan stod det stora dragplåstret för dagen, Per Holknekt, som berättade om sitt liv. Han är en fantastisk storyteller och jag tog med mig många guldkorn därifrån. T.ex. så marknadsförde dom Odd Molly i början med hjälp av handmålade och egenhändigt ihopklippta vykort. Den röda tråden och huvudtesen i hans framträdande (för det var faktiskt mer av ett framträdande än en föreläsning) var att det är att göra som är det viktiga. Något som man verkligen kan och skall omfamna tycker jag.

Summa summarum så är Företagardagen på Gotland värt ett besök om man vill lära känna en del av det lokala näringslivet. Överlag var talarna duktiga och inspirerande. Jag kommer trots allt att vara på plats nästa år också iallafall.

About these ads
Företagardagen på Gotland

3 reaktioner på ”Företagardagen på Gotland

  1. maud milton skriver:

    Intressant läsning Karin och Björn! Jag har läst mycket om Per
    Holknekt och hur hans liv och gä
    rning varit kantade av framgång men även motgång. Han var också med i Tv-programmet Sommarpratarna där han också talade om att göra det som är viktigt. Fast hur avgör man det?

    Maud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s