Bar och kök

Det är inte bara ett hotell som ska stå färdigt på Stelors gård i Västergarn till sommaren, vi ska även bygga en restaurang! Tanken är att den låga, långa ladan som tidigare används som butikslokal ska bli restaurang och bar. Vi kommer att förlägga köket på nedre plan i den stora ladan. Köket och matsalen kommer att byggas ihop med en orangeri-inspererad påbyggnad. Min pappa Curt ritar för tillfället på tillbygget som ska lämnas in till byggnadsnämnden nästa vecka.

Restaurang

Vår tanke och förhoppning är att vi ska fylla Västergarnbornas behov av en mötesplats i samhället. I dagsläget finns det inte någon naturlig plats att samlas på. De nära 2000 personer som befolkar Västergarn på somrarna sitter hemma i sina trädgårdar eller åker iväg till andra socknar för att äta. Vi kommer att servera frukost, lunch och middag till våra hotellgäster, morgonpigga fågelskådare, golfare och andra förbipasserande.

Det genomgående temat på luncherna och kvällsserveringen kommer att vara enkelhet. Vi tror att det finns ett behov av att valfriheten är begränsad och att det upplevs som en fördel att kunna välja mellan färre riktigt bra rätter och drycker. I en artikel i Svd så intervjuas storkrögaren Keith McNally från New York. Han stödjer vår teori kring enkelhet. Han menar att kroglivet länge har kretsat kring stjärnkockar men att intresset nu falnar för det experimentella köket och istället söker vi välbekant mat i insutten och välkomnande miljö.

Categories: Mat | 8 kommentarer

Post navigation

8 thoughts on “Bar och kök

 1. Maja

  Det låter fantastiskt, jag är så nyfiken på att komma ner å titta!!

 2. Hasse

  Tycker det låter klockrent! Det finns en restaurang/pub i Norrköping som heter Saliga Munken som kör hårt på enkelhet (men med charm så klart) och de har alltid fullsatt med glada gäster. Sedan tror jag inte att det är enkelt att driva med enkelhet som tema, det är nog en balansakt. Det måste göras med finess, med det fixar ni!

 3. Maud Milton

  Vilket bra koncept! Det blir säkert uppskattat av alla Västergarnsbor och andra gäster! Ni vet att jag gärna jobbar i sommar var ni behöver mig! Kan inte hjälpa till så mycket nu utan det får bli i sommar. Då är mitt ben läkt hoppas jag!

  Hej på!
  Maud

 4. Gustaf

  Låter hur bra som helst!

 5. Linnéa

  Gillart, gillart, gillart! Det kommer bli så bra :-)
  Kul att träffa er i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com. Adventure Journal-temat.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: