Namn

Arbetsnamnet på vår verksamhet är Stelor. Det är ett namn som har lång historia och gårdens nuvarande adress är Stelor 117. Gårdsnamnet är dokumenterat från 1719 då huset byggdes, då stavade man namnet med ett H (Stehlor). 1920 öppnade den dåvarande ägaren pensionat på gården vid namn pensionat sjöviken.

I helgen har Elin gjort skisser på loggan. Vi är otroligt nyfikna på resultatet. Det är Elin som ska ta fram både interiör och grafisk design för Stelor. Hon börjar dock tvivla på namnet, Stelor. Det ger inte några vidare associationer och det kan vara svårt att lägga på minnet, vad tror ni? Kom gärna med förslag och tyck till om namnet. Vi har redan blivit hemmablinda och har svårt att se det ur ett kundperspektiv.

About these ads
Namn

26 reaktioner på ”Namn

 1. Jonas Eriksson skriver:

  Bra att ni tar tag i det. Har tyckte det från dag ett men inte vågat säga något. Jag är ju för övrigt känd för att vara tyst. Kan bara säga som fastlänning att namnet inte får mig att vilja åka till Gotland. Känns inte som det Gotland som jag dras till. Stelor kan jag kanske köpa men verkligen inte Towers. Låter om jag ska vara ärlig som en billig pub. Har som vanligt kanske inte så mycket mer konkret att ge men å andra sidan är kanske känslan viktigare.

 2. Hasse skriver:

  Sjöbjörnvikens pensionat?
  Eller jag vet, om ni vill vända er till bilburna gäster: CarIn?
  Nä, men seriöst tycker jag ni ska välja något enkelt, krångla inte till det. Sjövikens är fint och känns harmoniskt, varför inte ta det?

 3. Jag röstar på att ha kvar Stelor i namnet. Sjöviken kan ligga var som helst, både på Gotland och i Sverige.
  Stelor är ett unikt namn, iaf för Sverige.

  /H

 4. Jag tycker inte om Stelor. Namnet på pensionatet ska få en att associera till sol,vind,hav och ett vackert landskap fullt med unika växter och fornlämningar.
  Sjöviken är bra men ni kan säkert komma på något bättre! Här kommer några förslag;

  Pensionat Solviken
  Pensionat Havsviken
  Pensionat Blåeld
  Pensionat Vallmon
  Pensionat Paviken
  Pensionat Bläcku

  Ni har säkert många namnförslag själva!!!

  Maud

 5. Maja skriver:

  Jag gillar verkligen Stelor, men det kan vara för att jag redan har vant mig.. När jonas hörde det fattade han inte varför det skulle heta de.. Låter kanske lite stelt.. Det känns tråkigt att ha samma som det har varit en gång redan, och så känns det inte alls som ni med något gulligt havs namn.. Jag röstar på Stelor, tills jag kommer på något bättre.. sjöborren kanske =)

 6. Stelor Towers är ju ett bättre namn än bara ”Stelor” tycker jag ;).

  Bara Stelor blir svårt att komma ihåg, men lägger ni ihop det med något tror jag det blir bra.

  ”Stelor Towers”
  ”Hotell Stelor”

  Kallar ni det ”Stelor Ice” tror man dock det är en Bacardi-sort, så det rekommenderas inte :D

 7. Jag gillar Stelor, det har jag sagt förut. Men man blir ju van vid ett namn ganska snabbt också. Just det, att jag blivit van snabbt, kanske iofs talar för att namnet inte är så viktigt utan att det är vad man bygger in för värden i varumärket som är det viktiga.

  Det jag gillar med Stelor (förutom att jag har vant mig vid det då) är följande:

  * Stelor är unikt (som Henrik säger)
  * Stelor ställer inte till några problem internationellt (så som t.ex Sjöviken gör).
  * Kanske det viktigaste är att Stelor inte betyder något vilket gör att man kan bygga in vilka värde man vill i namnet.

  Jag vill att vi skall bygga ett varumärke och jag tror att ovanstående punkter då talar till Stelors fördel. Kanske att ett tillägg som Anton föreslår är vägen? Hotell Stelor gillade jag spontant. Men det är svårt det här…

 8. Maja skriver:

  Jag röstar ännu på Stelor, (utan H). Det du skriver björn talar väl för sig själv..! Som maud säger så är det ni själva som ska trivas med de, det kändes ganska naturligt att kalla det stelor när ni köpte det!!

 9. Lotta skriver:

  Jag gillar Stelor. Framförallt om man ser det ur ett internationellt perspektiv (som Björn var inne på). På engelska, spanska, italienska och tyska… kanske ryska? är det bara snyggt. Det är nog bara på svenska man kan uppfatta det som stelt och ev svårt att lägga på minnet. Kanske kommer svenskar vara er största kundkrets, men jag tror att historien och genuiniteten – som hela Gotlands turismnäring går ut på – vinner över att det kan vara svårstavat. Hur svårt är inte Hejnum för en fastlänning, till exempel?

 10. stor-maja skriver:

  Först ska erkännas att jag till ganska stor del vill bidra med en kommentar för att se min ev. avatar. Spännande!

  Sedan tror jag så här om namnet: min första känsla var också att det inte var spontant supercoolt, men nu tycker jag så här: ni gillar det, du Björn beskriver en strategi och argument som håller, alltså ni tror på det och kan koppla det till er verksamhet och era drömmar. Det tror jag är det viktigaste, att man känner för namnet och skapar en identitet och samhörighet och varumärke, you name it. PeaceWorks bytte ju namn för ett drygt år sen, från tråkiga IKU till PeaceWorks. PeaceWorks är inte ett perfekt namn, det är nog omöjligt att hitta, men det är mycket närmre vad vår organisation gör idag, och vi känner därför för namnet och vad det står för. Genom att tro på det så kan vi förmedla känslan vidare till andra, som förhoppningsvis också tycker att vi gör grymma grejer, och det är på det sättet som vissa folk rentav tycker att namnet i sig är jäkligt bra. Förstår ni?
  Jaja, det blev lite omständigt detta, men ville bara säga nåt i debatten! Kontentan: vare sig ens verksamhet heter Gahmens, PeaceWorks eller Stelor så säljer man ett koncept, och det är viktigast. Sen kan konceptet vara billiga saker utan kvalité, fredsengagemang för unga eller mat/logi/häng på ett unikt och mysigt ställe, bara man tror på det tillräckligt och får andra att fatta vad det handlar om så får namnet en mening.
  (Innan funderade jag på nåt med koppling till Paviken, typ ”Pavikens”, men jag vetefan, det är inte så kul heller. Sen säger min buskis-personlighet att Milton-liknelsen är lite tokrolig också, men man kanske inte ska gå all the way för det).

  Så, nu har jag gjort mig förtjänt av att få se min avatar.

  Lycka till darlings!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s