Husmorsgöra och arkitektmöte

Helgen har bjudit på underbart höstväder och vi har spenderat den mesta tiden i trädgården. Vi har eldat och kört skräp till återvinningen. Hundarna har sprungit lösa i trädgården och jagat fåglar. Selma och Caesar på nya ägor

Vi har också hunnit med att fundera kring visioner kring bygget. I dagsläget så finns det 8 rum i huset och 2 toaletter. I maj så ska det finnas minst 10 rum och ett antal duschar och toaletter. Det är en lång väg att vandra. Vi hade ett möte med arkitekten Andreas Forsberg från AQ- arkitekter i lördags. Det var ett bra möte och Andreas känns verkligen som rätt person att visualisera våra visioner kring husets make-over från bostadshus till hotell. Vi kommer att bygga ut huset bakåt mot trädgården. Idag är huset helt stängt bakåt utan dörrar vilket gör att trädgården känns avskild från huset. Andreas pratade om att öppna upp bakåt genom att använda mycket fönster och få till en veranda-känsla. Det kommer även att bli en utgång i utbygget eftersom vi kommer behöva två utgångar enligt brandreglerna. Troligtvis kommer utbyggnaden att vara i trä för att bryta av mot den befintliga huskroppen. Andreas ska rita i veckan och troligtvis har vi en färdig skiss redan nästa vecka!

Stelor

Dagen har ägnats åt att ta reda på lite av all den frukt som vi har på tomten. Mamma och Stefan har hjälpt oss att koka och mosa äpplen hela dagen. Vi fick säkert ihop ca 10 liter äppelmos! Så nu har vi Stelors egna mos att bjuda på till hotellfrukostarna.

Dagens skörd

Karin mosar

About these ads
Husmorsgöra och arkitektmöte

5 reaktioner på ”Husmorsgöra och arkitektmöte

  1. anmara skriver:

    Låter allt väldigt trevlig och spännande! Har ni siktat några andra frukter förutom äpplen i trägården? Det vore ju gott med egen marmelad, sylt osv också….

  2. mia skriver:

    ja och otroligt vacker färg blev det på moset vi kanske ska göra äppelmarmelad av de röda oxå spara några så får vi testa nästa vecka funkar nog att ha lite mynta i oxå. kram MiSt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s