Byggmöte FTW

I eftermiddags hade vi ett byggmöte med byggarna Bert och Morgan och konsulten Benge. Vi har ju aldrig egentligen byggt något så vi har ingen aning om vad vi har gett oss in på. Men det ser ut som att ni snart får titulera oss herr och fru Byggmästare iallafall.

Tillsammans så gick vi igenom huset från topp till tå samtidigt som vi knackade i väggar och diskuterade olika lösningar på diverse problem. Det är ju väldigt mycket regler när man skall ha uppföra ett boende (eller vad som helst annars) i Sverige, och där guidar Benge oss genom regeldjungeln med fast och stadig hand.

Mötet var mycket bra och vi har nu en preliminär roadmap där vi under de kommande 1-2 veckorna skall rita upp hur vi vill ha det. När vi kommit fram till en ungefärlig plan skall vi lämna in bygglovansökningar som sedan skall processas. Om 1 till 1.5 månad så hoppas vi kunna ha ett bygglov. Det är först då som vi får påbörja byggandet. Bert och Morgon ligger i startgroparna och är extremt taggade inför uppgiften. Dom sa till och med idag att dom eventuellt, förmodligen kunde tänka sig att ta uppdraget, vilket får betraktas som ett väldigt starkt commitment när det kommer från en gotländsk byggare. Så vi är nöjda.

Nu skall vi gå upp och släcka i huset på Stelor eftersom vi glömde det efter mötet idag. Go kväll gott folk!

Moodboard
Ett litet smakprov ur Elins fantastiska mood board.
About these ads
Byggmöte FTW

8 reaktioner på ”Byggmöte FTW

  1. Marcus skriver:

    Jag har alltid tänk att man får ner priset lite om man knackar i väggarna för byggubbarna tror att man vet vad man pysslar med.

  2. Jag ser en liten fin divan som verkar har potential för att renoveras…. Skulle ni fundera om att ge bort eller (värre!) slänga den, prata gärna med den vänliga möbeltapetserar-lärlingen som skriver detta här :)

    1. Bilden i inlägget är tyvärr bara från en mood board. Så det är alltså inte bilder på våra möbler och våra miljöer. Det skall spegla hur vi vill att det skall se ut.

      Med det sagt så har vi en en fin divan i det hus som vi bor i. Men den är inte till salu heller ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s